Softskill

Meeting 3

1. Which of the following is NOT true ?

A.   Winners placed olive wreaths on their own heads.

B.   The games were held in Greece every four years.

C.   Battles were interrupted to participate in the games.

D.   Poem glorified the winners in song.

Answer : c. Battles were interrupted to participate in the games

Reason : See in the first paragraph that the sentence is true is “Originally these contest were held as games of friendship, and any wars in progress were halted to allow the games to take place.

 

2. The word “elite” in line 5 is closest in meaning to…

A.  aristocracy

B.   Brave

C.   intellectuals

D.   muscular

Answer : a. Aristocracy

Reason : elite and the aristocracy have the same meaning.

 

3. Why were the Olympic Games held?

A.   To stop wars

B.   To honor Zeus

C.   To crown the best athletes

D.   To sing songs about the athletes

Answer : b. To honor Zeus

Reason : Because in the first sentence in the story is the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympus to honor the Greek’s chief god, Zeus.

 

4. Approximately how many years ago did these games originate?

A.   800 years

B.   1200 years

C.   2300 years

D.   2800 years

Answer : b. 1200 years

Reason : If Olympic was started in 776 BC it is now 2012, 2012 +776 = 2788 years, or fulfilled a 2800 year.

 

5.What conclusion can we draw about the ancient Greeks?

A.   They were pacifists

B.   They believed athletic events were important

C.   They were very simple

D.   They couldn’t count, so they used “Olympiads” for dates

Answer : b. They believed athletic events were important

Reason : in the article there sentence The Greeks emphasized physical fitness and strength to their education of youth.

 

6. What is the main idea of this passage?

A.   Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks

B.   The Greeks severely punished those who did not participate in physical fitness programs

C.   The Greeks had always encouraged everyone to participate in the games

D.   The Greeks had the games coincide with religious festivities so that they could go back to war when the games were over

Answer : a. Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks

Reason : in paragraph one and two tell about olympic game, that a lifestyle that emphasizes physical fitness for the Greeks.

 

7. In line 14, the word “deeds” is closest in meaning to…

A.   Accomplishments

B.   Ancestors

C.   Documents

D.   Property

Answer : a. Accomplishments

Reason : “deeds” and “accomplishment” have the same meaning.

 

8. Which of the following was ultimately required of all athletes competing in the Olympics?

A.   They must have completed military service.

B.   They had to attend special training sessions

C.   They had to be Greek males with no criminal record

D.   They had to be very religious

Answer : c. They had to be Greek males with no criminal record

Reason : in the article there sentence “but the later games were open to all free Greek males who had no criminal record”.

 

9. The word “halted” in line 16 means most nearly the same as…

A.   Encourages

B.   Started

C.   Curtailed

D.   Fixed

Answer : c. Curtailed

Reason : ”halted” and “curtailed” have the same meaning is dihentikan/diputuskan.

 

10. What is an “Olympiad”?

A.   The time it took to finish the games

B.   The time between games

C.   The it took to finish a war

D.   The time it took the athletes to train

Answer : b. The time between games

Reason : because in the first line in the second paragraph; The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four-year cycles called “Olympiads”.

 

STYLISTIC  PROBLEMS

1. The defendant refused to answer the prosecutor’s questions…..

A.   Because he was afraid it would incriminate him

B.   For fear that they will incriminate him

C.   Because he was afraid that his answers would incriminate him

D.   Fearing that he will be incriminated by it

Answer : c. Because he was afraid that his answers would incriminate him

Reason : there is a complete independent clause and dependent clause, and match in tenses.

 

2. Mrs.Walker has returned…..

A.   A wallet back to its original owner

B.   To its original owner the wallet

C.   The wallet to its originally owner

D.   The wallet to its original owner

Answer : d. The wallet to its original owner

Reason :  because if we translate in Indonesian answer D means : Mrs walker telah mengembalikan dompet itu ke pemilik aslinyai, that the most compatible.

 

3.The hospital owes……for the construction of the new wing.

A.   The government twenty million dollars

B.   For the government twenty million dollars

C.   To the government twenty million dollars

D.   Twenty million of dollars to the government

Answer : d. Twenty million of dollars to the government

Reason : because, if translate in Indonesian which most compatible is answer D.

 

4. Sarah…..that she could not attend classes next week

A.   Told to her professors

B.   Said her professors

C.   Told her professors

D.   Is telling her professors

Answer : d. Is telling her professors

Reason : the sentence is present continuous. Is telling her professors is present countinous tense.

 

5.The artist was asked to show some paintings at the contest because…

A.   He painted very good

B.   They believed he painted well

C.   Of their belief that he was an good artist

D.   The judges had been told of his talents

Answer : a. He painted very good

Reason : because the sentence is simple past tense

 

6. If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and have to pay a fine.

Correction :

If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and fined.

Reason :

have to pay a fine must be change with verb, such as ; fined. Because the sentence above must be parallelism.

 

7. Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had  an accident on his way to the practice

Correction :

Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had had an accident on his way to the practice.

Reason :

The sentence is right. 


8. A short time before her operation last month , Mrs.Carlyle  dreams of her daughter who lives overseas.

Correction :

A short time before her operation last month , Mrs.Carlyle  had dreamed  of her daughter who lives overseas.

Reason :

we must change dreams to dreamed. Because the sentence is past perfect tense

 

9. The atmosphere in Andalucia is open, warm, and gives a welcome feeling to all who have the good fortune to visit there.

Correction :

The atmosphere in Andalucia is open, warm, and welcome to all who have the good fortune to visit there.

Reason :

we must change Gives a welcome feeling with welcome. Because the sentence above must be parallelism.

 

10. Some of the people were standing in the street watched the parade, while others were singing songs.

Correction :

Some of the people were standing in the street watching the parade, while others were singing songs.

Reason :

watched must be change with watching, because the sentence above must be parallelism.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s